knedliky

Jahodové tvarohové knedlíky

Ingredience:

250 g hrubé mouky
250 g tvarohu (kostka)
špetka soli
125 ml mléka
30 g másla
4 lžíce cukru
2 vejce
jahody

Postup:

Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vajíčky a špetkou soli. K tomu postupně přidáváme mouku a mléko. Vytvoříme vláčné těsto. Těsto si vyválíme, nakrájíme na čtverečky a na každý dáme očištěnou jahodu a vytvoříme knedlík.
Knedlíky vaříme v osolené vroucí vodě tak 8 minut.
Před podáváním polijeme tvarohové knedlíky s jahodami máslem a posypeme cukrem nebo strouhaným perníkem.

Jahodové tvarohové knedlíky jsou výborným pokrmem na letní oběd.

Tvarohové knedlíky s jahodama jsou moc dobré polité rozpuštěným máslem a posypané mletým mákem, který smícháme s moučkovým cukrem.


Sháníte plavky? Už nemusíte!

Velký výběr plavek a dodání do druhého dne.